Pischas
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Okategoriserade

Ont i ryggen när jag promenerar?

Hej bästa du!
Har en fundering angående min rygg, eller specifikt ländryggen. Har ibland när jag är ute på PWs känt att jag får ” ont”, det är en obehaglig känsla i ländryggen. Hur kommer det sig? Jag tränar 3-4 ggr styrketräning i veckan, ett spinningpass och ska klämma in yoga. Har alltid haft problem med ländryggen efter jag blev avslängd av min häst, men nu när jag börjat träna ordentligt har det blivit så mycket bättre, förutom då när jag är ute och går ibland. Fokuserar extra mycket på överkroppen nu när jag tränar.
Tack för BÄSTA bloggen!
Kramar Sara

Svar:

Hej Sara!

Tack för att du tycker om bloggen , det betyder jättemycket! Och va duktig du är som har en så bra rutin på träningen & att din träning har gett dig resultat för ländryggen. Det jag tänker sådär spontant av din text är att du kanske fokuserar dig väldigt bra på att aktivera rätt & spänna bål samt behålla en bra hållning när du tränar men kanske glömmer bort det lite när du är ute & promenerar. Nu vet jag inte hur långt du går men du kanske ska testa att promenera en kortare sträcka till en början bara för att orka hålla upp kroppen rätt. Det är lätt hänt att man är duktig första kilometern men ju längre man går så börjar man hänga mer i ländryggen utan att man egentligen tänker på det. Så testa en kortare sträcka med full fokus på att hålla ihop bålen & bra hållning under hela promenaden. Testa även att kanske stanna till & göra lite bålövningar under promenaden för att påminna hjärna & kropp om vad som ska spännas.

Hör gärna av dig igen & berätta hur det går 🙂

Kramar! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5 kommentarer

  1. Det där med ryggproblem.. eller ja diverse smärta som smyger sig på genom åren. Det är ändå intressant hur kroppen fungerar och behöver underhållas. Själv har jag haft spänningar mellan skulderbladen, typ trötthet/stramar. Lite knas med insidan av knäna också, för att jag går och står hela dagarna på jobbet. Men med stretching brukar det lösa sig, det kommer och går lite, men även rutinen för stretching faller bort när smärtan försvunnit. Guldfiskminne typ hehe. Det finns så många videos på youtube som sjukgymnaster och liknande lägger ut. Kan tänka mig att de vill avlasta patientflödet. Vissa övningar fixar ju problemen nästan på direkten. Tacksamt värre 🙂

  2. Åh tack för svar! Har prövat att gå en kortare sträcka samt göra magövningar och det har funkat kanon! Tar väl ett tag men snart sitter det med på rutin så jag slipper tänka på det 🙂 många kramar

    1. Så bra sara! Du kommer få bukt på det, ibland behöver man lägga lite mer tid på att tänka till men sedan sitter det naturligt 😉 Stor Kram!

  3. Jag fick rådet av en pt att spänna rumpan när jag går, vilket innebär att man trycker fram bäckenet en aning och därmed tar man även kortare steg när man går. Det kräver lite träning och i början orkar man inte spänna rumpan hela tiden, men det gör en avsevärd skillnad på belastningen i ländryggen.
    Jag har själv diskbråck i ländryggen och kan bli väldigt trött och få ont när jag promenerar längre sträckor, om jag inte tänker på hållningen och att spänna rumpan.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Annons