Pischas
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Okategoriserade

Hur ska jag hinna med träningen?

Hej! Och tack för en fantastisk och inspirerande blogg. Jag har en otroligt jobbig höst framför mig med 75% jobb och 100% studier plus småbarn hemma. Jag var med i mammafitness i sommar men känner redan att jag har hunnit tappa min styrka då jobb och studier har dragit igång. Studierna är över efter jul (thank god) men jag skulle vilja ha lite tips på vad och hur jag bör träna när jag har minimalt med tid? Jag har en del redskap hemma och även gymkort. Men hur ska jag tänka när tiden inte räcker till? Men något som hjälper mig är att gå in på din blogg och inspireras <3

Svar: Hej fina Du! 

Tack för så otroligt peppande ord & att du inspireras av bloggen. Vilken supermamma du är som har alla dessa bollar i luften! Ibland behöver man omprioritera lite i livet & lägga upp en plan för vad som är viktigast just NU. Jag har själv upplevt att jag vissa perioder i livet inte kunnat prioritera min träning som jag velat men har varit tvungen att ta tag i andra saker under en tid och det är OK!

Så frågan jag ställer till dig är, vad är viktigast för dig just nu?

På bilden nedan har jag gett dig ett exempel på hur du kan tänka & jobba utifrån den “tankekartan”.  Det du gör är en cirkel med cirklar runt. Det du prioriterar mest sätter du i den innersta cirkeln & jobbar sedan utåt med prioriteringarna. På så sätt kan du alltid gå tillbaka till tankekartan & inte tappa bort dig när du har för mycket att göra. Det är ok att inte hinna. Du har ett fokus nu & det är det som gäller. 

När du vill hinna med träningen ska du göra det så lätt för dig själv som möjligt. Använd de övningar du fick med dig från mammafitness & lägg ihop de till 2×7 minuters ronder där du varvar 3-4 övningar under då 7 minuter. Du kan självklart använda andra övningar också men gör det inte för svårt för dig själv. Vila 2 minuter emellan dessa 7 minuter & glöm inte att värma upp i ca 5 minuter innan. Där har du ett hemmaprogram (eller ute på gräset) som tar max 30 minuter med uppvärm & nedvarv. 

Lycka till nu med plugg, familj & livspusslet! 

IMG_3353

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Annons