BLOGGMENY
Recept & mat.

Vegetarisk lasagne med Mifu

Igår hade jag äkta lasagnecravings! Jag är sådan, jag tar hemmalagad mat alla dagar i veckan framför allt om någon annan lagar den haha…händer inte så ofta nu i vuxen ålder men när det sker njuter jag till tusen!  Och igår cräjvade jag att någon skulle göra en lasagne till mig, men önsketankarna ledde inte hela vägen men däremot ledde dom till min bloggkollega Charlotte som hade gjort en vegetarisk lasagne med Mifu. Så där satt det, tecknet på att jag prompt skulle ha lasagne & så fick det bli idag när jag hade längre tid att laga lunch på. Efter helgens STHLM heartbeat hade jag faktiskt fått med mig ett paket Mifu i min goodiebag så detta var ju bara menat!

Vad är Mifu? Ett gott och mättande mjölkprotein. Kort och gott goda, proteinrika och fettsnåla gryn.

Och jag håller med helt om detta recept, MUMSFILLIBABA! En ny favorit helt klart!

Jag gjorde några få ändringar i mitt recept & följde inte helt & hållet Valios recept så är det något ni saknar eller vill ta bort går det definitivt bra ♥

Recept:

1 paket Mifu (naturell eller tomat&örter)

1 gul lök

1 vitlök

1 aubergine

1 röd paprika

30g kapris

1 burk krossade tomater

cayennepeppar , salt & peppar en liten dust torkad chili

2 paket mozarella

parmesan

lasagneplattor

Börja med att göra såsen. Fräs lök och vitlök i olivolja i några minuter i en stekpanna. Stek paprika och aubergine hårt i olivolja i en ny stekpanna och tillsätt sen lökhacket. Tillsätt tomater på burk & kapris. Koka ihop något och smaka av med salt och peppar (och kryddorna). Blanda ner MiFú, Naturell hade jag.

Varva sedan såsen med mozzarella, riven parmesanost och torkade lasagneplattor. Toppa med riven parmesanost. Baka i ugn på 200 grader i cirka 40 minuter.

Låt svalna något och servera med en krispig & god sallad kanske på vitkål/vinäger eller som mig med massa gurka & rädisor, mums! ♥

Annons

1 kommentar

Lämna en kommentar