BLOGGMENY
Okategorierat

“Men du är ju på semester varför tränar du?”

Hur många gånger har Ni fått den frågan? Ibland tror jag att vi som gillar att träna är lika provocerande som när man tycker olika inom politk eller religion. Det verkar som att när jag åker på semester så förväntas jag ligga platt på en solstol & göra så lite som möjligt. Så nu tänkte jag förklara hur jag tänker kring ämnet, Att träna på semestern. De senaste åren har jag gjort medvetna val genom att välja hotell & resmål där det finns möjlighet att träna på. Detta för att jag helt enkelt uppskattar den tiden på dagen mest av allt egentligen. Hemma finns det många gånger som man kämpar med att komma till träningen i tid, man klämmer in & stressar & ibland kan träningen nästan upplevas som ett måste fast att jag älskar det. Såklart har allt blivit mycket lättare sedan jag öppnade min egen studio & tiden för träningen är lättare att få in, men det betyder inte att jag många gånger får kasta i mig maten efter träningen för att hinna duscha & se anständig ut till nästa pt kund som kommer. Just därför passar jag på när jag är helt ledig att kliva upp med solen & möta dagen med lite endorfiner. Man är ju aldrig så hungrig som efter ett träningspass vilket i alla fall i mitt fall gör att jag verkligen njuter lite extra av en lång & mysig frukost, gärna från hotellets buffé med utsikt över havet med en ljuvlig bris & solens första strålar som värmer en på huden. Det är också en stund på dagen där jag kan zona ut helt & vara i min egen dimension utan tankar som slår sin in utifrån. Om jag inte tränar själv möter man ju morgonen med andra likasinnade själar som uppskattar precis samma sak som en själv så det blir mycket energi som pumpas in.

För mig finns det inget bättre sätt att börja dagen på & därför kommer jag fortsätta att träna på min semester oavsett hur provocerande det är. Det betyder inte att jag kommer att kommentera de som ligger & lapar sol som ett maraton vid poolen med en drink i handen att de borde träna mer istället för att ligga & “bara” sola. Alla gör aktiva val med hur de vill tillbringa sin lediga tid & hur de hittar energi & kvalité på sin semester. Jag lägger mig inte i andras så varför är träning så provocerande?

Berätta för mig hur ni tänker? Är ni med om det ofta? Hur ser er semester ut?

Annons

10 kommentarer

 1. Jag tränar också på semestern! Då om någonsin har man ju tid att göra det 🙂 Dessutom älskar jag att träna och bokar också hotell med bra träningsmöjligheter. Jag kliver upp innan familjen vaknar och går och tränar och efter det äter vi frukost tillsammans! Jag är egentligen ingen frukostmänniska men efter en timmes träning sitter en härlig hotellfrukost fint 🙂 Åker till Gran Canaria om ett par veckor. Har så klart bokat hotell med både gym och ledarledda träningspass 🙂

 2. det är provocerande för att alla andra känner sig som degiga latmaskar och får omedvetet dåligt samvete för att de slappar istället. Och här kommer du och FÖRSTÖR deras självbild genom att tycka det är nice att träna.

  Inget du borde ta åt dig av.

  1. Tack Rebecka! Idag tar jag faktiskt inte åt mig, men jag ville lyfta ämnet för att det kanske finns fler som får de “påhoppen”. Så kan vara skönt att ha andra träningsgalningar på sin sida & säga att det faktiskt inte är oss det är något fel på 😉 Inte heller om man vill ligga & ta det lugnt vid poolen eller göra annat men å andra sidan är det ju inte vi som klagar.

 3. Tränar flera dagar i veckan i vardagen, men på semestern blir det gärna ännu mer. Älskar det, för då får man ju till träningen utan att det är på bekostnad av tid med familjen!

 4. VA?! Menar du att du inte går runt med en bambupinne och smäller till latmaskarna när de ligger i solstolarna? 😉
  *
  Det är ju alltid olika åsikter där ute av olika anledningar.
  Hur folk vill ha sin semester är ju bara mentalitet. De som är less, kanske gillar att bara skärma av sig med jag-är-i-paradiset-med-noll-puls.
  Men är man taggad som person så är det naturligt att röra på sig, om det så bara handlar om att kasta sig upp likt en apa i stången och göra några pulls och chins. Eller bara kuta och leka med tempot. HELT NATURLIGT.
  Vissa gillar att utmana sig själv, medans andra vill anstränga sig så lite som möjligt.
  *
  Lekande nivå kan ta hälsan enormt långt. Det är nog den punkten som gör att många faller, för de ser inte leken, utan bara ett allvar med förväntningar.
  (kanske har de dåliga minnen från skolgympan….många har ju haft det svårt under de åren….och tyvärr är de fast i den loopen)
  En del har ju svårt att hantera om någon pushar på. För de uppfattar det som att de inte duger…
  (nu kanske jag kom in på en avstickare, men det kan vara lite grund i det hela, varför vissa hellre slappar och motarbetar träning)
  *
  Jag är aldrig på semester längre.. eller sådan där charter/sol-/sexresa.. haha. 🙂
  Min semester är mest lika med fet ryggsäck med tillhörande äventyrlig utrustning. Så det blir träning på så sätt.
  Eller att paddla kajak, kasta sig ner i vattnet, simma ut till en ö med en vattentät packsäck….skapa sina egna konstraster och galna erfarenheter.
  Tänk så mycket man kan göra!
  *
  Vi har alla våra märkliga loopar 🙂

Lämna en kommentar