Okategorierat

EN HAJK UPPFÖR LIONS HEAD

Som ni vet har jag några dagar här på egen hand innan mitt WÖRKOUT gäng anländer så jag försöker att hålla mig sysselsatt & ta reda på så mycket som jag kan om staden innan gänget anländer. Och igår när jag kom hem från stranden så pratade jag med min fina vän Vivi som ska flytta hit om ett tag & hon har ju tipsat mig om TUUUUUSEN saker jag måste göra så jag väljer de lite som de faller över mig. Och just igår kändes det helt perfekt att bege mig ut på en hajk. Men inte vilken hajk som helst utan en sunrise hajk uppför Lions head. När jag hör ordet hajk kastas jag direkt tillbaka till 1994 och kollo på Barnens ö där man hoppade in i en gammal kanon med 70 igentejpade hål, visserligen med silvertejp så det var säkra grejer som vi rodde till närmsta “öde ö” . Där tältades det & grillades hajkbanan. Jag insåg ganska snabbt när jag kom fram till “stigen” vid Likna Head som skulle ta mig hela vägen till toppen av detta mäktiga berg att här skulle det varken grillas några bananer & heller var det inget man bara garvar bort. Den här hajken var på riktigt! Taggad till tänderna började jag knata & detta kan vara det top tre vackraste tingen jag har sett i mitt liv! På den top 3 listan hittar ni Machu Pichu i Peru, min BF´s välskapta figur & nu då Lions Head! WOW, säger jag bara! Jag fick kramp i käken första kvarten för att jag bara gick & gapade. Naturen är så mäktig & fantastisk här i Kapstaden & säkert resten av landet också men varje dag ser jag något nytt som får mig att bli helt knäpptyst. Tyst för att jag bara måste ta in det vackra en stund eller två. Som om det vackra på vägen upp inte var enough nådde jag ju slutligen toppen där solen snart skulle stiga ner bakom horisonten & himlen färgades rosa & orange. Just där & då fann jag ett sådant underbart lugn trots att jag delade den stunden med säkert 50 andra personer som också riskerat livet för att se just detta vackra momentum.

Ibland måste man nypa sig själv i armen när man ser hur vacker världen är som vi lever i.

 


Du kanske också gillar

Inga Kommentarer

Lämna en kommentar