Bakad sötpotatis med fetaoströra.
Alltså VARNING, detta är för gott! Förutom att potatisen ska vara i ugnen länge ca 50-60 minuter så går detta på ett nafs att göra. Planerar man det väl som jag gjorde igår så hann jag duscha, ordna tillbehöret & städa undan lite hemma när potatisen blev klar & jag kunde avnjuta min goda middag 🙂
Mycket fräscht & mättande, plus att den är helt vegetarisk!
RECEPT:
Vad behöver du?
Bakad sötpotatis
4 st sötpotatis(ar)
1 st bakplåtspapper
Fetaoströra
150 gram fetaost
1 kruka(or) persilja
1 klyfta(or) vitlök
1 msk olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Kikärtor
0.5 st rödlök(ar)
380 gram kikärtor
1 msk olivolja
0.5 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
1 krm salt
Tillagning
Bakad sötpotatis
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg sötpotatisarna på en bakplåtsklädd plåt och baka i ugnen ca 50-60 min.
Fetaoströra
1. Smula ner fetaosten i en skål. Skölj och finhacka persilja och skala och riv vitlök. Blanda med fetaosten och tillsätt olja. Blanda om ordentligt och smaka av med salt och peppar.
Kikärtor
1. Skala och finhacka rödlök. Sila av kikärtorna och spola dem i kallt vatten. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och kikärtor på medelvärme och krydda med paprikapulver, cayennepeppar och en nypa salt. Fräs under omrörning ca 5 min.
Bakad sötpotatis
1. Ta ut sötpotatisarna och skär ett snitt i varje potatis. Tryck med tumme och pekfinger i botten så att de öppnar sig. Salta lite lätt och lägg lite fetaoströra i varje potatis så att det smälter en aning. Toppa med kikärtorna och ytterligare lite fetaoströra.
2. Servera tillsammans med sallad.