Pischas
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Okategorierat

Fucka inte ur för att du är sjuk

citrus-fruits

Nu är det någon form av förkylningsepidemi som dragit över denna stad. Självklart åkte jag på den kakan jag med. Min lilla Marjorie var supersjuk i Bryssel & jag klarade mig fint över helgen men efter festligheterna på nyår var kroppen svag & jag smaskade i mig halsontet som om det vore en belgisk våffla. Ingen feber & allmänt pigg men halsen gör att just denna vecka får träningen vila på hyllan. Inte så jag ville kicka igång träningsåret direkt men skönt att det är mjukstart med jobb så jag inte behöver avboka taggade klienter som är redo att sätta igång året på bästa sätt 😉

Men så, varför ska man behöva fucka ur helt när man blivit sjuk. Helt plötsligt blir man ömkande mot sig själv & börjar “unna” sig det ena med det tredje. Orken till att laga mat finns kanske inte & det blir en snabbringning till pizzerian & kanske en liten läsk på det. Många serier & filmer betas av i feberyran & då är det ju såklart nödvändigt med lite godis eller glass. Eller kanske de där kakorna man alltid fick när man va sjuk som liten av mamma när man va dålig. Men stopp! Din kropp kommer definitivt inte bli friskare av allt det där usla. Det du behöver när du sjuknat in är sömn & vatten till att börja med! Många stannar hemma en dag för att sedan gå lite halvkrassliga till jobbet för att man inte är tillräckligt sjuk för sängliggandes men då hinner kroppen aldrig jobba klart med det den faktiskt behöver & det är att repa kroppen & återhämta den från sjukan. Så stanna hemma & bara VILA! Det är helt GREIT! Även den dagen du börjar känna dig “liiiite” bättre…

Och nu kommer vi till maten. Köp hellre en broccoli & en en potät,  koka istället upp en soppa du kan slurpla i dig dagarna som är värst tills du orkar laga mat igen. Eller om du har matlådor i frysen. Ät dom. Du kommer inte att känna dig varken piggare eller lyckligare för att du slänger i dig energifattig mat framför allt inte under dina sjuka dagar.

Och absolut mår vi bättre av lite glass när vi har ont i halsen men att det skulle vara bra för Oss är nog ett litet påhitt. Det som är med glassen är att den kyler ner & det känns lite bättre i halsen när vi har ont men att fryst grädde & socker med chokladbitar helt plötsligt skulle vara någon magisk halsmedicin kan jag inte se.

Varför jag ens tar upp detta är inte för att hetsa Er mot att man inte ska få äta det man vill, absolut inte! Jag äter själv gärna choklad & glass mitt i veckan om jag känner för det men jag har kunnat se ett mönster hos flera personer jag möter där träningen fått vila i 2-3 veckor pga av förkylning & då har man liksom kollapsat hela systemet man så fint byggt upp innan. Så absolut, en pizza eller en karta Marabou har ju kanske inte skadat någon men falera inte hela kostcirkeln för att Tant Basilikus hälsat på.

Det ÄR förkylnings & influensatider så gradera Er hemma med att ha “akutmat” som ni bara kan dra fram när nöden kallar. Annars kommer ju den maten även funka fin fint som matlådor till resten av årets dagar om man lyckas klara sig undan sjukstugan.

Alla fina antioxidanter & inflammatiosdämpande naturliga råvaror såsom citron, blåbär, acai, gurkmeja, röd paprika, ingefära och så vidare är ju såklart kanon & gärna året om så fortsätt gärna bomba vidare med det även när du är sjuker.

Och skippa alla piller så långt det går.

SÖMN, VILA, BRA MAT & VATTEN det magiska receptet. Framför allt i dessa mörka tider.

Krya Er & massvis med kärlek!

rx-fnm_050111-wn-dinners-027_s4x3-jpg-rend-snigalleryslide

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Annons