Recept & mat.

Börjar måndagen med vegetarisk linsgryta

Jag gör mina små steg i livet för en snällare värld för djuren. Jag behöver verkligen inte äta kött som jag gjort förut men vill inte sätta mig i fack där jag är antingen eller om ni förstår. Jag gör vissa vegetariska val men jag äter också en hel del fisk, skaldjur & kyckling. Men en sak jag brukar tänka på är att försöka börja min vecka med vegetariska mål så denna vecka är det en mumsig linsgryta med spenat.

Och den var så simpel att göra så ni måste bara testa!

Smaklig spis.

Innehål:
1 st gul lök
2 klyftor vitlök
1 msk ingefära, färsk
0,5 tsk kanel
1 tsk gurkmeja
1 tsk chiliflakes
1 tsk salt
1 msk smör
2 msk rapsolja
2 dl röda linser, torkade
2 nävar  bladspenat, fryst
6 dl vatten
2 msk Rene Voltaire buljong
2 tsk honung, flytande
1 krm salt
1 burk krossade tomater

Så här gör du:

Börja med att koka upp ris så du har det klart, för grytan går snabbt att göra 😉

Linsgryta

1. Skala och grovhacka lök. Skala och riv vitlök och ingefära.
2. Blanda ihop kanel, gurkmeja, spiskummin, chiliflakes och salt i ett litet glas.
3. Värm smör och olja i en gryta och fräs lök, vitlök och ingefära tillsammans med kryddblandningen på medelvärme ca 1min.
4. Tillsätt linser, bladspenat,  burken med tomater, vatten, buljong och honung.
5. Koka upp och låt grytan sjuda på svag värme under lock ca 10 min.
6. Ta av locket och sjud ytterligare 2-3 min under omrörning. Smaka av grytan med ev lite salt om det behövs.

Servera gärna med en vitkålssallad (dressing gjort på olivolja, salt & vitvinsvinäger)

Smaklig spis!

 


Du kanske också gillar

2 Kommentarer

  • Svara
    M
    14 april, 2017 at 18:47

    Fan va nice att du börjat intressera dig för vegetarisk mat! Vegetariska proteinkällor innehåller så många fler näringsämnen än animaliska.
    “If we could live healthy and happy lives without harming others, why wouldn’t we?”
    /a vegan

    • Pischa
      Svara
      Pischa
      15 april, 2017 at 16:44

      Tack snälla, jag gör mina små babystep men försöker absolut undvika att göda den groteska köttmarknaden.Kanske inte vegetarian på en gång men jag gör de val jag känner är rätt för mig just nu. Glad påsk till dig!

    Lämna en kommentar