BLOGGMENY
Okategorierat

Min mage hänger när jag står i plankan?

Hej Pischa!
Jag har en fråga eller snarare ett rop på hjälp tolka mig rätt haha..
MEN de är så här att jag är 24 år två barnsmamma och efter de att jag fick barn rätt tätt så blev aldrig kroppen som den var. Jag har nog testat de mesta men mitt problem område är min mage. När jag ställer mig i plankan så blir de som “ett häng utav magen” och spänner jag in de magmusklerna som finns blir de bara konstig och ser in sjunkit ut. Jag har inte den blekaste hur jag ska göra?! Kan man råda bot på de? Ja kanske inte var denna fråga du förvänta dig i frågestunden haha men ja tänkte jag testar. Sen måste jag tillägga att du verkar verkligen vara en super härlig kvinna! Älskar allt du gör! Fortsätt så! ? kram Emma 24 i Skåne

Svar:

Hej Emma! Tack för Din fråga & fina komplimang, jag ska göra mitt bästa 😉 

När kroppen gått igenom en graviditet & i ditt fall två ska man vara väldigt försiktig med vad man utsätter kroppen för. Den gamla hederliga plankan är inte det första Du behöver damma av och börja köra. Utan mitt första tips är att du tar ner appen Mammamage. Börja med den & sedan kan du börja jobba med övningar runt omkring samtidigt som du använder dig av tipsen & övningarna från appen. En sidoplank/stjärnan är tex en bättre övning att köra då man inte belastar kroppen rakt ner mot golvet så att det drar i ryggen utan du får en bättre möjlighet att kontrollera bålen. Men först & främst ska du få koll på knipövningar & stärka dig inifrån & sedan utsida. Träna smart med kvalité istället för att skynda på kroppen på det den inte är redo för ännu så ska du se att du kommer att känna dig starkare än någonsin.

Lycka till! 

Annons

2 kommentarer

Lämna en kommentar