Pischas
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Okategorierat

“Biggest Loser är ingen quickfix!” – Micke Willyson berättar sin resa

 

När jag första gången möts av siffran på pappret. 238,1 kg. Han är den tyngsta personen i svenska Biggest Losers historia. Jag minns att jag nästan drabbades av panik inombords. Detta skulle bli min första säsong på programmet & jag inser direkt att det kommer bli en helt ny fight att tackla. Människor med övervikt hade jag hanterat förr men aldrig 238,1 kg. Tankarna flög runt i mitt huvud. Hur skulle han klara det? Hur skulle jag & Micke Hollsten hantera hans träning? Hur har det kunnat gå så långt?

Just då var Micke en siffra på pappret. Ett namn, en bild & en siffra. Jag hade egentligen ingen större bakgrund på honom, visste inte vad han gjort tidigare eller vad han var kapabel till. Men om det är någon på det där slottet som imponerat på mig så är han en av de personerna. Micke visade sig vara en person som aldrig ger upp. Han är intelligent & otroligt medveten om vad som förde honom dit han var. Han har lärt mig saker ingen skola eller utbildning kunnat ge mig. Utan att han inte ens visste lärde han mig att vara ödmjuk mot mig själv, varje dag kom han med sina kloka visdomar. Ni vet sådana visdomar som bara äldre människor besitter bara det att Micke är inte särskilt gammal men hans själ säger motsatsen. När Micke står på vågen & säger att han lika gärna kan vara död, då förstår jag hur viktigt BIGGEST LOSER är för honom.

Våra träningar var ingenting för Micke, den största träningen pågick inom honom själv. För det självklara i livet är att om du inte lyckas med att lyfta en vikt förstår du snabbt att du behöver lyfta fler vikter & tyngre men vad gör man när man inte är tillräckligt stark i huvudet? När den mentala styrkan är svag & vinner över dig varje gång & groparna du faller ner i blir djupare & djupare? Jo då bestämmer man sig.

Tack Micke för att jag fick äran att coacha dig, du är en sann förebild ♥

Micke Willysson…

-”Jag har en kompis på mitt jobb som ska vara med i Biggest loser, hon har ingen att åka med kan du ställa upp?”

-Japp det kan jag…

Så började min resa att vara med i Biggest loser, en resa tuffare än man kan ana, en resa utan slut, en resa som gör livet intressant igen.

Månaden innan jag skulle äntra Ekolsunds slott tänkte jag mycket på hur jag skulle tackla min medverkan och hur jag skulle göra för att få en förändring. Som många andra har jag jojjo-bantat 100-tals gånger, som många andra har jag fallit tillbaka varje gång, så frågan jag ställde mig var : ”vad kan jag göra annorlunda än förut?” Jag är en man med massa försvar, min kvicktänkthet och humor har ofta hållit personer på lagom långt avstånd, Så pass långt avstånd för att minimera risken för att bli sårad. Det är otroligt få människor jag blottat mitt inre för, och jag är livrädd för att verka svag. Så min tanke var att det var just den rädslan jag ska gå emot, vara helt uppriktig med vad och hur jag känner för mig själv, riva alla murar och ta ner mina försvar. Varför är detta viktigt? Jo, för att om jag ska få en långvarig livsstilsförändring så krävs det ett jobb med mig själv som är långt mycket tuffare alla träningar Pischa och Micke slänger på mig tillsammans, det enkla i Biggest loser är att gå ner i vikt, svettas gråta och börja om. Det som tittaren ser på tv och tycker ser sjukt tufft ut, det är den lätta delen. Det tuffaste är att ta itu med mig själv, våga rota i varför jag har lyckats falla så djupt att jag väger in på 238.1 kg. För när jag plockar bort min medicin (läs. Mat) då finns det bara en sårad själ kvar. För problemet med de flesta av oss som är gravt överviktiga är inte problemet ATT vi är gravt överviktiga, utan VARFÖR vi blivit det. Därför är inte Biggest loser en ”quickfix” men det är en jäkligt bra start.

Så min inställning till att komma med i Biggest loser var: Att vara med så pass länge att jag får en bra start tills jag kommer hem, att se detta som ett längre projekt (I mitt fall 2 år). Klart vill jag vinna, och det vill jag i allt jag gör. Nu vill jag vinna över mig själv! Biggest loser har givit mig en push och en vilja att ta tag i problemen, Träna för att jag verkligen vill och inte för att jag känner mig tvingad. Biggest loser har givit mig kontakter och vänner för livet. Biggest loser har givit mig hopp om att jag kommer klara detta!

När jag kom till revanschen så insåg jag att jag stod med ena benet hemma, så jag började planera för hemgången. I hästhagen gör jag illa min rygg ordentligt, och där inser jag att denna resa inte kommer fortsätta så mycket längre. Så varje morgon kokade jag en kopp kaffe, tände en brasa och planerade för min hemgång så när jag kom hem visste jag exakt vad jag skulle göra. Nu är sagan över i rutan för min del, men några av mina största idoler är kvar i rutan och jag kommer med stor nyfikenhet följa dessa. Som jag säger i sista synken ”det är nu det börjar”…

6 kommentarer

  1. Wow! Vilken text att läsa. Man blir lite små rörd inne i sitt hjärta, när man inser hur jobbigare det är inombords än den fysiska träningen de slits med. För via tvn ser den fysiska träning super jobbig ut.

    Kämpa på!

  2. Heja heja heja dig. Jag har följt dig på tv. Igår kommer en tår från ögat när du blev tvungen att lämna ? å sen när du avslutade med de ord som du gjorde så kom ännu en tår. Nu sitter jag här å läser det inlägget som berör mig så mycket i hjärtat å det kommer massor av tårar ? Jag är ledsen för din skull att du åkte ut men ja brukar ju alltid säga att det är någon mening med allt. Ja har inte träffat dig på många år , men när jag följt dig på tv nu så är jag helt säker på att du kommer att fixa det här. Med din personlighet, din drivkraft när du tränade i programmet så var du bäst av alla å sen din ödmjukhet o sin styrka. Mycket av styrkan här i livet sitter på insidan. Å de gäller att bli vän med sig själv å inse att man måste göra det för sin egen skull o ingen annans. Jag tror på dig Micke. Å jag är helt säker på att du kommer att gå långt innan finalen. Jag skulle inte bli förvånad om du kammade hem hela jäkla hemma priset. Men hur det är går så är det viktigaste att du mår bra både fysiskt och psykiskt. LYCA TILL nu önskar jag dig. Från hjärtat ? Kram

    M.V.H. Annelie

  3. Å där kom det tårar å jag vet att du Micke är en kämpe å en otroligt ödmjuk fin man❤jag är så stolt som lärt känna dig å du är i mitt hjärta hela tiden å jag tror på dig❤ kram

  4. Känner igen mig i Så mycket av det Micke säger. Min resa kommer också att va lång men med hjälp av min underbara PT Maria då kanske det lyckas
    Ola Sjunnesson.blogg.se

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Annons