BLOGGMENY
Okategorierat

“Snyggträning” …nej tack!

En sak som jag tänkt på länge nu, alltså vi pratar typ asasuperlänge är det här med varför jag tränar eller rättare sagt vad triggar igång min träningspuls lite extra om jag kikar på min instagram. Vad på min instagram bland de ja följer kittlar mig liiiite liiite extra i kroppen när jag ser en uppdatering i videoform eller bild. Jag har funderat & tänkt i min egenhet tills jag nu ser att fler & fler börja prata om det bland annat grymma Sara som är vår chefredaktör här på Hälsa & Fitness. Svaret är…*trumvirvel*

Funktion!

Funktion inspirerar mig, funktionen i att jag kan röra min kropp. Funktionen att den kan hänga, slåss, springa upp för branta backar, lyfta tunga saker & allt därtill. Jag får ståfräs av det! Även om jag gillar bilder på snygga brunbrända rumpor för det har jag också en fetisch av så slår det aldrig fascinationen av en stark kropp som gör coola saker. Även om jag inte springer själv särskilt mycket så fascineras jag av de som springer långa maror , lyfter strongman tunga saker & de som med egna kroppen gör helt fantastiska explosiva övningar till härlig musik. Det ger mig glädje i mitt flöde. Det ger mig pepp & motivation till att springa till gymmet & testa vad min kropp kan göra idag. De värsta träningarna förutom de som inte blir av är de som jag gjort med för lite energi i kroppen, alltså de dagar jag känner att jag slarvat med maten eller varit för stressad för att hinna äta ordentligt. För ja, det händer även Oss som jobbar i branschen. Det är inte alltid lätt att leva som man lär alla gånger. Men det slår aldrig fel hur arg jag blir inombords när jag känner att jag inte har kraft i kroppen, när mitt bränsle är använt & jag inte kan prestera på träningen. Jag vill ha muskler, jag behöver inte bli Karl Alfred men jag tackar nej alla dagar i veckan till “snyggträning” om jag får välja det mellan ett köttigt pass där jag kryper hem & en kropp som skriker tack.

“Snyggträning” har aldrig motiverat mig även om jag gärna ser fördelarna med att träna i en putigare rumpa eller en stark tvättbräda men det är inget krav jag ställer på mig själv, det är inte det jag kikar efter i spegeln när jag ser mig själv varje dag. Jag vill imponera på mig själv med saker jag klarar av. Och jag tror det var den stora delen till varför jag hittade till thaiboxningen den där gången för länge sedan i bergen i Thailand. Det var prestation före looks som betydde något & det står jag för än idag. Missförstå mig rätt, jag respekterar allas beslut till varför man vill träna & till de mål man önskar sig men de gånger jag fått en bild visad för mig att “sådär vill jag se ut…hur ska jag träna då?” har jag alltid tänkt samma sak, vi får se om den här personen tänker samma sak efter all kunskap hen ska få av mig om sin kropp. Vilken fantastisk maskin hen har som kommer klara av saker långt ifrån vad hen trodde när hen visade mig den bilden. Och mycket riktigt har den bilden aldrig ens kommit på fråga efter att man upptäckt vad prestation & kunskap ger för boost vs “snyggträning”.

Heja kroppen!

 

Annons

Lämna en kommentar