Pischas
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Okategorierat

Hur tänkte jag när jag tackade JA till BIGGEST LOSER?

En vän till mig visade att Camilla på bloggen Bloggbevakning har uppmärksammat nyheten om att jag är det nya tillskottet till Biggest Loser. Inlägget kan ni läsa >> HÄR << Jag tycker att inlägget var en bra reflektion då kanske inte alla hyllar idéen om att jag tackade ja till programmet.

För mig är träning en livsstil. En livsstil jag har valt, lever & andas efter. Den håller mig inte bara energifylld utan valet av att träna regelbundet har gett mig en hel annan självkänsla & självförtroende än vad jag än gång hade. Jag har tampats mycket med mig själv genom åren. Hatat & hatat. Hatat så mycket att jag velat göra mig själv illa. Vilket jag också gjorde. På många olika sätt. Genom åren har jag vuxit långt ifrån de tankarna OCH handlingarna. Jag känner mig stark både fysiskt & psykiskt, stundvis till och med som att jag besitter superkrafter. Och jag vill tro att jag vore en dåre om jag gått igenom allt jag gjort & sedan inte dela med mig av den resans lärdomar till andra som kanske sitter fast i skiten om jag får uttrycka det så. För när det är mörkt…ja då är det jävligt mörkt. Och här kommer mina tankar om varför jag tyckte att det var VIKTIGT  för mig att tacka JA till programmet.

♥ Jag tackar sällan Nej till en utmaning. Och detta är en av de största utmaningarna arbetsmässigt som jag än så länge tagit del av. Förutom att all din kunskap sätts på sin spets, filmas varenda rörelse du tar. Varenda andetag spelas in & det finns inte utrymme för att säga något som det inte finns en tanke bakom. Du måste vara skarp, hela tiden. MEN, vad som är ännu viktigare är att du har verkliga människor att göra med. Kontrasten för mig att pendla mellan inspelningar till min studio är enorma. Spannet mellan tjejerna jag vanligtvis tränar på studion till vardags kontra deltagarna på slottet är ENORMA. Man kan beskriva det som att hälla ner olja i vatten. Det skär sig. Problematiken jag möter på slottet vs studion är varandras totala motsater. Det gav mig verkligen perspektiv på saker & ting.

På slottet spenderar vi tid med personer som aldrig varit på ett gym. Som aldrig skurit i en grönsak. Får maxpuls av att gå uppför trapporna till sitt rum på slottet. Både jag & Micke sitter många gånger efter träningarna & pratar igenom tankar, rädslor, frågor. Och pressen. Pressen att det är en tävling i vikt. Jag ska erkänna att det är svårt för mig att acceptera tanken att vikten är viktigast. Den vikten deltagarna har lagt på sig är en förlängning av något helt annat. Det är resultatet av att man inte mått bra…på väldigt länge. Det här är inte ett sätt att svartmåla överviktiga som lata. Det här är människor med TUNGT baggage som de burit på alldeles för länge om kanske inte hela sitt liv. Och de ser INGEN utväg. Ingen annan utväg än att få hjälp, NU. Och det är där vi kommer in.

BIGGEST LOSER har varit en ögonöppnare för mig på många sätt. Jag har lärt känna människor som inspirerar mig, påminner mig om att vara tacksam. Tacksam att jag tog mig ur mörkret. Mitt mörker lämnade inte mig med en övervikt men det betyder inte att jag inte förstår hur det känns att må riktigt dåligt & skrika efter hjälp. Det är en TV produktion & det kan man inte komma ifrån. Det är en tävling som de väljer att delta i. Och mitt jobb är att hjälpa de ta sig igenom denna utmaning på bästa möjliga sätt. De tävlar om en första plats på prispallen men jag väljer att se bortom den. Högsta pris kommer efter strålkastarna släckts. Jag har en yrkesstolthet som tränare men jag låser inte dörrar som jag inte gått igenom. Framför allt inte baserat på vad någon annan gjort i samma position i tidigare program. Jag är jag & jag har valt att tacka ja till vad som för mig var viktigare än att jag ska hålla fanan högt för vad andra i mitt yrke ska tänka & tycka i och med att jag tackat ja till programmet. Den här chansen ges inte till alla & jag vill tro att den hamnade på mitt bord för att jag har något viktigt att säga & förmedla.

Jag har fått en möjlighet att tillsammans med Micke & deltagarna av årets Biggest göra en förändring.

De deltagare som tar min hand och följer mig får ni se i programmet.

Men alla har vi val i livet & detta var för mig ett av de viktigaste

 

 

Nu är det bara EN VECKA kvar!!!

Glöm inte att följa alla personporträtt via @biggestloserse på instagram.

Först ut är starka historien om Ibrahim “Ibbe” & hans mamma Paulina. 

6 kommentarer

  1. Gud vad roligt! Jag tycker att du är en inspiration bara via din blogg, så jag kan tänka mig att det du ger deltagarna i BL är ovärderligt för dem! Allt jag har hört om dig har bara varit fina saker. Kram/Therese

  2. Så imponerad av dig och din motivation!
    Älskar att följa dig och nu få följa dig och Micke och deltagarna i Biggest Loser, underbart!
    Kommer sitta klistrat!

    KRAM SUSY

    1. Tack så mycket Susy! Glädjer mig att du ska titta på programmet. Hoppas att vi kan inspirera tillsammans med deltagarna. KRAM!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Annons