Pischas
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Okategorierat

Träningshets…vart går gränsen för dig?!

Jag brukar inte lägga mig i att debattera kring vad som sägs & tycks om träning & hälsa. Mest för att jag inte gillar att diskutera med människor jag inte har framför mig & man kan prata sansat med. Och med internet fritt fram för alla att skrika med stora bokstäver på varandra har det varit något som jag gärna hållt mig undan från. Men efter förra veckan har det liksom kokat lite i  mig & jag skulle vilja veta vad ni har för åsikter kring den här hetsen som vi kallar träning, vad får en hälsoprofil säga, får man visa magmuskler eller är det provocerande? Är det samma sak om jag står i stringtrosor på en bild med en vältränad rumpa som en modeinfluencer?

Förra veckan blev en av mina vänner (läs inlägget HÄR) totalt lynchad på sina sociala medier för att hon visade upp sina magrutor och berättade hur stark hon kände sig. Kommentarerna forsade fram, vissa som jag inte kunde tro mina ögon att jag läste. Och även jag fick en känga efter min medverkan i radioprogrammet Zia & Nessvold på P3  ( ni kan lyssna HÄR <–) av en lyssnare som tyckte att  programledarna hetsade mig till godiskålen som stod framför mig under tiden vi spelade in & jag “vägrade” smaka. Eller att det tydligen var helt vajsing att  jag tyckte att det var helt ok att ta med sina barn till gymmet om de vill styrekträna med sina föräldrar. Dessa händelser fick mig & mina vänner att prata lite extra om just ämnet träning & vad som hetsar, vad KAN man egentligen säga? Är det galet att visa upp sina magrutor? Har ni avföljt personer som gjort en livsförändring & helt plötsligt känns det som att ni inte klarar av en endaste bild till från den personen?

Så jag kände helt enkelt att vi behöver reda ut vissa saker här. För mig som träningsprofil vill jag aldrig ge ut något annat än min sanning. Jag visar sättet JAG tränar på vilket inte betyder att jag tränar mina kunder eller WörkOuters på samma sätt. Och det betyder inte att jag bestämt tycker att ALLA som läser den här bloggen eller följer mig på instagram ska göra exakt samma sak. Jag utgår från att man har sunt förnuft & ger sig på det som man tror att man är kapabel till att göra & att man sätter den tiden för träning man har i sitt liv utan att jämföra sig med hur mycket alla andra tränar.

Om man inte är vuxen ännu & följer olika träningspersoner tycker jag alltid att man ska råda med sina föräldrar eller någon annan vuxen person med vad man vill göra eller om det är något man läst på internet & undrar över. Jag har själv varit 14år en gång i tiden & jag vet hur mycket allting omkring en påverkar. Allt från vänner till vad man ser i tidningar & filmer. På den tiden hade man inte sociala medier och det är jag väldigt tacksam för. Mitt tonåriga jag hade inte mått bra av allt som finns att hitta & läsa med bara ett knapptryck bort. Min största önskan är att man ska införa en egen lektion i skolan där man pratar om just sociala medier & hur de faktiskt påverkar en. Det finns mycket bra att hitta & vettiga personer att följa men det finns INGET filter. Vilket gör det extremt svårt att utan kunskap om kroppens anatomi, fysiologi samt kostlära kunna väga mellan alla dessa sanningar & osanningar som man dagligen bombas med. Så läser du detta och är under 20 år gammal vill jag att du från och med nu lovar att prata med vuxna du har omkring dig om du blir stressad, känner dig hetsad, slutar äta eller blir på något annat sätt negativt påverkad av träningsprofiler du följer. Ju mer du lär dig om kroppen & hur den fungerar & blir påverkad av att svälta sig själv så tror jag inte det finns en levande själ som hade vågat göra det mot sig själv. Jag hoppas från botten av hjärtat att detta verkligen kommer fram till er som är unga & känner er igen i vad jag precis skrivit. Din kropp är den enda kropp du kommer att ha & det är viktigt att du behandlar den som det fantastiska maskineri det faktiskt är ♥

WörkOut lär vi dagligen ut hur kroppen fungerar, reagerar & mår av rätt kost & träning. Och sedan vi öppnade för snart 1 år sedan har vi sett fantastiska resultat hos våra medlemmar. Vi hejdar aldrig någon från att leva hur de vill, se ut hur de vill eller göra vad de vill på fritiden. Men jag kommer aldrig ställa mig bakom att äta godis i direktsändning för att “bevisa” för någon att jag minsann visst äter sånt. Om jag hade fått en krona för varje gång någon sagt till mig

“Du äter säkert bara nyttigt…och aldrig något gott & onyttigt såsom godis å sånt…”

Jag hade garanterat varit miljonär vid det här laget då. Och i ärlighetens namn tänker jag…

Va i helvete spelar det för roll?!

Jag äter vad jag vill och jag behöver inte specificera det för hela världen.

Säger man ordet kostschema så blir ögonen stora som klot & hälften tänker säkert att det skulle må bra av ett sådant medan hälften tänker att man blivit sjuk. Ett kostschema hos oss betyder att du äter det du ska & behöver för att uppnå dina mål. Om vi ansåg att någon hade ett mål som är orealistiskt som jag många gånger mött på där någon jag absolut inte tycker ska gå ner i vikt säger till mig att det vill gå ner några kilon så förklarar jag att vi kommer tona kroppen bäst med lite muskler. Muskler hjälper fettförbränningen & du får en stark kropp som orkar & vill prestera. 99% av fallen ändrar de sig med vad de sagt när de börjar lära sig mer om hur kroppen fungerar & är kapabel till. Det är kul att vara stark, snabb & orka! Och för att bli det måste du äta det DU ska. Min tallrik kan inte se ut som din & din kan inte se ut som hon du följer på instagram. Du ska äta det du mår bra av & ger dig orken till att klara din vardag & träning. MEN har du specifika mål så ska du ta hjälp av en kunnig person & NEJ det finns inga billiga sådana. Det kostar att få hjälp av kunniga personer. Dessa personer har år av utbildning bakom sig, hundratals timmar i böcker, bakom dator & tuffa prov som de klarat för att just DU ska vara i säkra händer. Du får vad du betalar för.

Alla har rätt att vara kritiska & fråga hur vi i branschen tänker kring olika saker men att kasta skit på Paula i detta fall som lagt ner så mycket tid på sin träning & ätit mer & oftare än vad hon gjort tidigare och sedan anklaga henne för att hetsa mot ätstörning gör mig fly förbannad. Det är inget ansvar man lägger på någon annan och det första man ska göra är att lyfta luren för att få hjälp & inte skriva en kommentar på någons blogg. Lever man de demonerna så kommer de förr eller senare krypa fram oavsett om du ser någon visa sina rutor eller vägra äta godis i direktsändning. Jag tänker alltid att jag granskar mig själv först innan jag spyr min åsikt på någon annan. Varför fick denna person mig att känna så? Varför reagerade jag så starkt på det hen sa? När jag krypit in i mitt eget medvetna hittar jag ofta svaren. Ingen annan har ansvar för mig eller mina handlingar. Det är jag som bestämmer över mig själv & min kropp. Om något skulle ge mig olustiga känslor eller få mig att vilja agera på ett sätt som inte är helt sunt skulle min första tanke vara att ta itu med de känslorna. Jag & dom.

Långt inlägg men nu är jag redo för att höra vad ni tycker och såklart håller vi en trevlig dialog ♥

38 kommentarer

 1. Jag håller med dig i det du skriver, ett mycket tänkvärt ämne. ?Jag tror att alla vi som följer någon typ av träningsprofil, inspirationskonton eller matkonton måste vara både källkritisk och förstå att verkligheten inte alltid ser ut som det gör på sociala medier.
  Och jag kan inte förstå att man inte avföljer någon som får en att må dålig, känns mycket lättare än att kasta skit på någon.
  Att man tränar, äter nyttigt och kämpar mot ett mål betyder ju inte att man har en ätstörning eller sänder ett dåligt budskap till sina följare.
  Själv följer jag bara personer som inspirerar mig eller får mig att må bra. En härlig mix av träningsprofiler, inredningskonton, vänner, humorkonton och annat som får mig glad. Det behöver inte vara svårare än så ?

 2. Ett sånt bra inlägg detta var!! Håller med dig fullständigt. Man får ofta kommentarer om vad man äter och inte äter. Ett tag följde jag träninhskonton som jag tyckte var “snygga”. Vilket i sin tur inte leder MIG någon vart då vi inte har alls samma utgångsläge. Så jag gick igenom min lista och det försvann väldigt många. Och hittade istället dom som har lite mera lika förutsättningar som mitt fall.
  Jag har en 6 årig tjej och en till på väg. Min dotter älskar att följa med mig till gymmet och är mer än gärna med mig under tiden som jag tränar. Och jag är glad att jag får ha henne med mig. Hon har egna grejer hemma som hon tränar med ibland också. Och jag känner att det bara är nyttigt för henne. Att hon får se att det är tungt och så vidare. Men att man mår så bra efteråt.
  Och jag är långt ifrån en fitness brud och det är inte min plan att bli det heller. Jag tränar och äter det jag mår bra av för att orka mina barn, mitt jobb, och såklart för att må så fantastiskt bra!

  Tack för ditt inlägg och du är en stor inspiration för mig.

  1. Hej Linda! Vilken härlig kommentar & stort grattis till graviditeten! Blir verkligen glad av att läsa din kommentar & det är ju helt fantastiskt att din dotter vill följa med & träna. Framför allt att hon ser att även mamma kan vara bland de tunga vikterna är ju kanon i mina ögon iaf! Heja dig & din dotter! Kram

 3. Där fick du ner mina åsikter och tankar kring detta i ord. Helt rätt! Tycker det är HELT SJUKT med detta kring Paula. Förstår inte alls hur människor kan vara så dömmande när en person äter näringsrik mat och tränar för att bli stark och istället hejar på för att någon ska äta godis som inte har med sig något gott till kroppen (med det menat att man fortsatt kan äta det såklart).

  1. Hej Amanda! Tack för den kommentaren. Man måste VILJA se för att KUNNA se. Men vill man se personen ta ett felsteg räknar man bara stegen tills man kan dra fram yxan för att lyncha. Kram till dig!

 4. Jag tror i Paulas fall eller rent generellt sätt att sociala medier påverkar en varse sig man vill eller inte. Det behöver inte vara Paula utan ta vilket snygg tjej med stark, smal kropp som kommer upp i flödet. Man behöver inte följa personens sociala medier utan det kommer upp ändå. Jag hörde via Biggest Loser att du berättade att du har mått väldigt dåligt. Men man kan aldrig förstå någon annans psykisk ohälsa, demoner eller om personen visar hat på något sätt. Jag har varit utstött, mobbad, fått slå i underläge hela mitt 26åriga liv och har insett att människor som dig, Paula med starkt psyke är naiva. Alla har inte den styrkan eller obryddheten att inte jämföra sig med Paula eller andra snygga tjejer på sociala medier.Eller för all del i största allmänhet när det är så samhället är uppbyggt idag.Den som ser bäst, gör mest, lyckas får mest likes och bekräftelse och vissa människor triggas, får ångest över det för att hjärnspökena talar för att man inte duger som man är, vad man än gör.Man kan alltid göra mer eller se bättre ut. Det är skitsnack att ”man duger som man är” Jag önskar att det vore så, men så är inte fallet. Det är fakta att Instagram tex påverkar människor. Det är idioti att säga och ha ”sköt dig själv och skit i andra mentalitet” för att man själv är stark nog att stänga ut vad andra gör eller hur andra ser ut när vi lever i ett samhället där vi ständigt blir jämförda OCH bedömda. Jag säger inte att det är ert ansvar om någon triggas,formar ätstörds symptomer men man kan iaf tänka på hur det landar hos mottagaren, om man som både du OCH Paula är stora instagramprofiler. Vissa inspireras och motiveras. Men jag har iaf ödmjukheten och respekten då jag har varit en outsider hela mitt liv att många mår dåligt, bär på mycket ångest, stress och press över hur samhället generellt är idag. Jag har funderat på vad som skiljer människor som misslyckas, mår dåligt kontra framgångsrika människor åt. Framgångsrika människor har inte tid att må dåligt, lägga sin tankeverksamhet på dåliga saker medans människor som mår dåligt kan bara se begränsningarna, hopplösheten i tillvaron. Jag menar bara att det är svårt att glädjas åt någon, dess framgångar när man kämpar varje dag för att överleva, klara igenom ännu en dag med. Det är lätt att säga ”bry dig inte om saker som slår ner dig psykiskt, dränerar dig på energi, tänk positivt när det ”äter” upp en levande varje dag(ens psykiska ohälsa) om man är en framgångsrik person, inte kan sätta sig in i dessa människor situation/liv.Om livet var så enkelt och obrytt, att alla inte känna press över leverera skulle alla vara lyckliga, inte bära på psykisk ohälsa.

  1. Hej Martina! Trots att vi tycker olika på många punkter så vill ja hylla dig för att du lämnat denna kommentar. Det är så viktigt att dela med sig på rätt sätt som du precis gjort med sakliga påståenden & tankar som jag kan förstå hur du tänker när du på något sätt bli triggad av något du sett eller läst. Det ger mig mer lärdom & kunskap om vad man ska tänka på när man använder sig mycket av sina sociala medier i jobbet. Jag köper det du skriver & förstår absolut det du säger. Det är inget lätt värld & precis som du inte känner att du duger i vissa sammanhang så känner jag mig så i andra. Det viktiga som jag har lärt mig genom åren efter att jag varit deprimerad är att inget av det jag upplevt har varit mer speciellt eller annorlunda än när någon annan varit sjuk. Om jag skulle gå runt att tycka att min situation var annorlunda på något sätt pga av min uppväxt & hur jag har blivit behandlad av människor som gjort mig illa så är jag ute på djupt vatten. Ett starkt psyke tränar man upp på precis samma sätt som man tränar sig stark på gymmet. Det är inget man föds med men vissa får den lärdomen & styrkan tidigt i sin uppfostran & andra får kämpa sig genom livet & slå sig några gånger innan man hittar redskap & verktyg som hjälper en att bygga upp den mentala styrkan. DET, tror jag att ALLA kan om man ger sig tiden att försöka & vara öppen för det. Tack för att du delade med dig & jag diskuterar gärna vidare. Vi är inne på något mycket intressant! Kram

 5. Tack för ditt genomkloka inlägg!
  Som fd ätstörd är gränsen hårfin för mig, för min del handlar det mycket om hur personer skriver och uttrycker sig kring träning, kost och kropp samt vilken kunskap personen i fråga har. Hur man pratar, hur bilder tas och om det finns inbäddade budskap. Vet jag till exempel att personen inte äter tillräckligt å sen tränar blir det en trigger för mig och en hets!

  För mig är ditt instagramkonto ett säkert konto eftersom jag vet vilken kunskap du har och att det finns en grund för påståenden/uttalande/bilder osv. Inget är taget ur luften! Tack!

  1. Hej Johanna! Tack för att du delar med dig & för din viktiga input i detta inlägg. Man kan aldrig skydda sig helt gentemot vad man kommer att se på sociala medier med det är viktigt att man har rätt “glasögon” på sig när man läser & ser. Vem är denna person? Arbetar den med träning & hälsa? Finns det källa till påståendet? Är det en egen reflektion osv. Precis som du nämner i din kommentar. Man ska vara kritisk men aldrig behöver det hoppa elaka grodor ur munnen. Man scrollar vidare & håller sig till de man vill se & lyssna på helt enkelt. Känns väldigt bra för mig att du tycker mitt konto är säkert. Jag vill aldrig vilseleda eller lura på något sätt. Min sanning behöver inte passa alla men den är fri från dieter & måsten vad gäller träning & hälsa. Tack till dig!

 6. Jag tycker absolut att man får visa sin kropp. Oavsett om den är tjock, smal, vältränad etc. Men om man tränar så mycket, gör man väl ändå det för sig själv? Eller är det normen som styr? Att man ska se ut på ett visst sätt? För då kan man minsann visa upp sig “för då är man ju snygg” det är hälsosamt att träna, det är hälsosamt att äta grönt. Men till saken är att många elitidrottare också blir också sjuka, varför blir dom sjuka? . Jag tror det är själva hetsen folk stör sig på. Jag tränade hårt 5 dagar i veckan, åt sunt och har aldrig mått sämre psykiskt. Idag tränar jag 3 dagar i veckan, äter mycket grönt men äter också pasta ibland, socker osv.. Har aldrig mått bättre och har enligt bmi 2 kilo övervikt. 28 år och lycklig. Tror verkligen ett bra psyke är den enda vägen till vad vi kallar sund.

  1. Hej Fia! Mycket viktiga saker du tar upp. Och precis som du säger, innebär träning & hälsa att äta grönt & aldrig kliva ur “boxen”? Inte enligt mig. Alla måste se utifrån sitt liv & hur mycket tid & kraft man vill lägga på sin träning & hälsa. Så fort måsten kommer in i bilden & man börjar göra saker som inte är för en själv men för hur saker & ting SKA vara så är man ute på djupt vatten. Kanske där du hamnade när du mådde som sämst. Men viktigast är att reflektera över det & hitta sitt flow att leva efter. Starkt av dig att hitta ditt! Kram

 7. Hej!
  Ett svårt, men ändå viktigt tema, som du lyfter!
  Det kan ju vara svårt att komma med några absolut i den här frågan, och slutgiltigt säga att ”såhär är det!”. Mkt i den här diskussionen är ju väldigt känslostyrt och beroende på individen… för mig personligen var flertalet av dessa ”bilder på sociala medier” väldigt provocerande. Till en början iaf. Jag har hela mitt liv kämpat med övervikt och lyckades sätta något bisarrt personligt självskade-reckord i vintras – ungefär 180 kg. Jag är idag 26 år. DÅ var dessa bilder nästintill stötande… men det kom en punkt då jag fick välja – antingen dö inom 20-30 år eller ta tag i mitt liv. Såhär 4-5 månader senare, och 25-30 kg lättare, så är jag tacksam över inspirationen från ”tränare”/träningsprofiler på sociala medier, inte minst för inspiration. Visst finns rädslan för kraschad metabolism och totalt återfall, men det kanske är ett annat inlägg… hursom så tänker jag att det är viktigt att framhålla vikten av hälsa, men också kostnaden av god hälsa, i en tid som nu är. Nu, när den allmänna hälsan hos västvärldens barn och vuxna helt går över styr och då ”o-hälsa” har blivit det nya normala. Så länge vi motarbetar shaming-kulturen, som också är stark idag. Lyckas vi gå runt den och kan visa att träning inte är ett straff , utan en viktig beståndsdel som gör livet mycket roligare, något som alla kan nå, så har vi kommit en bra bit. Då kanske vi kan se varandras träningsbilder, magrutor mm som positiva händelser, och inte som skrytfulla farligheter.
  Ber om ursäkt för långt inlägg.
  Kram!

  1. Hej! Vilken viktig & stark kommentar du lämnade efter dig, stort tack för att du delade med dig. Och jag vill verkligen ge dig ett stort hejarop för den otroliga resan du gjort. Och precis som du skriver så är inte allting så svart eller vitt. Allting är väldigt individuellt och det är därför det är så viktigt att tänka efter varför vissa bilder eller videos väcker så starka känslor inom en. Och är det något som ger en dålig känsla i kroppen så ska man hålla sig undan precis som om man skulle träffa en person som man inte klickar med. Världen är för stor för att man ska fokusera på fel saker. Stor Kram till dig!

 8. Jag funderar över varför dessa människor har reagerat så starkt på detta det finns säkert många olika anledningar till det.
  Kan vi inte försöka att backa stopp innan det kommer ut en dålig kommentar.Träna på att ge komplimanger istället ta tillvara på våra olikheter.Vi tänker och tycker olika om varandra men vem blir glad av att få negativa kommentarer inte ens de som ger dessa blir det..
  Pischa jag läser ju din blogg och följer dig på Instagram för att jag tycker det är inspirerande och om jag av någon anledning skulle surna till över något då skulle jag ju sluta följa dig utan en kommentar. Varje gång jag ser ett inlägg av dig blir jag först alltid så glad och det är ju för att du utstrålar så mycket glädje.Och när jag ser era Wörkout inlägg tänker jag ofta jäklar vilket gäng jag kan känna er varma gemenskap fast jag själv inte tränar med er.Jag tänker här finns alla olika slags personligheter alla är välkomna och alla tror på varandra och tillsammans blir vi starka.För mig känns detta som ett väldigt sunt och genomtänkt koncept.Jag tror på att alla mår bra av att äta bra och träna det finns det ju dessutom forskning på.Mina tonårs killar ville börja träna styrketräning men jag var också noga med att det skulle gå till på rätt sätt så jag kontaktade en PT. När vi blir vuxna får vi själva bestämma om vi vill äta godis eller inte ,på sociala medier kan vi göra parodi på oss själva eller lägga ut en bild där vi faktiskt tycker att vi ser bra ut är inte det OK ? Sluta följ bloggar Facebook Instagram och Poddar mm som stör er vänd er energi till något positivt istället. Varm glad sommar till er alla !

 9. Jag tänker att alla måste få göra PRECIS vad de själva vill (så länge ingen annan blir skadad/drabbad på något vis). Jag har ett förflutet i ätstörningen ortorexi och där och då blev människor i min närvaro väldigt påverkade, på grund av att de ville mig väl. När min lillasyster fick anorexi var vår mamma tvungen att sjukskriva sig för att vara hemma med henne. I dessa fall gick tränings- och kosthetsen för långt, helt klart!

  Men i andra fall, där det inte handlar om osunda relationer till träning och kost – där ska andra människor INTE lägga sig i, utan bara respektera och acceptera!

  Stör jag mig på någonting så väljer jag att inte lägga min energi där helt enkelt!

  Sjukt bra inlägg Pischa, du är grym! ❤️

  1. Hej Amelie! Starkt av dig att dela med dig av din & din familjs historia. Jag hoppas verkligen att ni mår bättre idag & att du hittat en balans till träning & hälsa som funkar för dig. Och otroligt starkt av dig att kunna filtrera det som får dig att må bra från det som inte får dig att må bra. Väldigt inspirerande! Kram!

 10. Fantastiskt inlägg. Det är tråkigt att det räknas som en ”synd” i mångas ögon för att man väljer att vara hälsosam.. Jag har aldrig fått så mycket skit som jag fått sen jag valde att börja träna och äta mer sunt. Jag skulle aldrig få för mig att säga till någon annan som inte tränar att de är äckliga och det är fel av dom att inte röra på sig, men de verkar vara fritt fram att kasta skit på en annan. Räknas man som ”vältränad” så är det tydligen helt ok enligt många att klanka ner på ens träning och kostval. Jag tränar för att det är så sjukt kul, jag blir stark både kroppsligt och mentalt och för att jag vill kunna leva ett långt liv, då faller också den nyttigare kosten in logiskt för mig eftersom det hjälper mig att må sådär bra som jag vill må. Blev en lång kommentar men ditt inlägg peppade och inspirerade! Ingen ska behöva ta skit va de än väljer att göra i livet. Så kör på så får vi hejja på varandra ???‍♀️

  1. Hej Emelie! Superbra skrivet & jag hör precis vartenda ord du säger! Det är precis så som du beskriver, fritt fram att tycka & tänka om de som tränar & vill förbättra sin hälsa men det finns inget som rättfärdigar att man ska bli kallad äcklig eller att man är fel på något sätt. Sådana människor ska man hålla sig långt bort från & håll de som ger en positiv känsla i kroppen nära. Kram till dig!

 11. Jag tycker att du skrev ett oerhört klokt och vasst inlägg, bra!!

  Alla är vi bara människor i slutändan och jag tror inte att personerna som “kastar skit” eller gör ett “påhopp” mot andra tänker på konsekvenserna, att det är en människa bakom skärmen, en människa med känslor. Jag tycker att personen i fråga gjorde ett påhopp mot Paula genom att egentligen ifrågasätta och kritisera hennes val/liv. Vi är alla människor, med olika förutsättningar och olika val. Vissa har träning som ett brinnande intresse och ser ex ett kostschema som en extra kick i det man brinner för att göra. Jag tycker att folk läger sig i andras val för mycket och jag tycker också att det mer och mer blir påhopp på profiler i sociala medier, att folk på något sätt ser det som ett okej beteende att kritisera andras framgångar. Varför? För att personen själv inte anser att det är okej eller rätt? Men då undrar jag, vad är egentligen rätt eller vad är fel? Jag tror bara att vi själva kan ta det beslutet i slutändan och då måste vi få göra det också. Jag tror inte att de personerna som tar sociala medier som en plattform att kasta skit, någonsin skulle gå fram till en främmande människa på stan och kritisera hens val, varför då göra det på sociala medier?

  Precis som du skriver är det en enklare väg för dagens yngre att hitta källan till den så kallade “drömkroppen” där dieter, vikthets och bilder på undernärda individer pryder internet och många unga faller tyvärr dit när de hittar diverse dieter som i slutändan skadar kroppen och ger ett sämre mående. Det är jätte farligt att känna press och stress från omvärlden och det är så oerhört lätt att börja smyg hoppa över mål, börja jämföra kroppar med varandra samt att börja tänka i banorna “måste bli smalare” “jag duger inte som jag är” “jag är jätte tjock” etc etc.

  Jag tycker att profiler som dig borde lyftas mer och jag tycker verkligen att du är en stor inspiration för många unga och vuxna där ute. Självklart vet vi inte allt, men jag tycker att du visar en god balans mellan livet och träning. Det går att träna, äta och leva sunt. Det går att nå mål på ett hälsosamt sätt och du peppar flera, inklusive mig till att vilja nå mål. Inte för att någon säger att man måste göra det utan för att man hittar inspiration och verktyg att själv kunna skapa mål.
  Jag vill så gärna betona det jag nämnde ovan – ALLA är vi bara människor, ibland går det bra och ibland går det sämre. Men det är viktigt att komma ihåg att inte vara för hårda mot oss själva och låta tiden visa oss vägen. Inga drömmar är för stora!

  Fortsätt vara du, för du gör det grymt bra!

  1. Hej Sandra! Så himla bra skrivet, tack för den kommentaren! Allt du skriver är så viktigt & himla bra att ta till sig av! TACK!

 12. Svaret på varför man reagerar som man gör finns alltid hos en själv. Precis som du skriver. Önskar att alla skulle stanna upp och tänka igenom sina svar före de häver ur sig en massa tråkigheter.
  Alla har rätt att vara stolta över sin kropp! Hade jag jobbat fram magrutor skulle jag också vilja visa dem. Utan att bli kritiserad. Kan vi inte bara stötta varandra istället för att vara elaka.

  1. Hej Johanna! Bra skrivet & jag håller med helt! Låt alla bara sköta sitt & låta elaka kommentarer stanna där de hör hemma, i sin egen mun. Man får tycka & tänka vad man vill men allt behöver inte ploppa ur som grodor ur munnen.

 13. Hörde dig på P3. Du va grym. Tydlig utan krusiduller. Å VEM har sagt man måste äta godis bara för det står framför dig? Hade det blivit samma diskussion om det hade varit jordgubbar?? Så trött på alla onödiga kommentarer. Lev väl å njut på ditt sätt (å skit i andra)

  1. Hej Sara! Va roligt att du lyssnade på programmet. Tack för det & tack för stöttning i frågan om att äta godis eller ej. Ibland läggs fokus på helt fel saker istället för att lyfta sånt som är viktigt. Kram!

 14. Länken till inlägget verkar inte funka. Läser det gärna, så att jag vet vad det handlade om? Träning är ett känsligt ämne. För mig som älskar att träna sporrar tips på övningar och bilder på vältränade ”beefcake-tjejer” mig till att ta mig iväg till träningen en trött dag?? Jag är dock 35 år och är på så vis kanske inte lika ”påverkbar” som unga tjejer… Läser gärna inlägget om du kan fixa länken?

 15. Så otroligt bra skrivet Pischa..! Ibland känns det som att vad man än gör så tolkas det fel av någon, och det är så trist att träningsinspiration påstås vara hets av vissa. Jag tror att väldigt mycket ligger hos människorna som reagerar så negativt, att de är missnöjda med sig själva och tar ut det på andra.
  Håller med om allt du skriver, och tycker det är absurt att det ska bli en så stor grej när du väljer att inte äta godis; ibland är man sugen på godis och ibland inte, so what?
  Du är en helt fantastisk inspirationskälla till så många människor, glöm aldrig det och fortsätt med det du gör! Kram <3

  1. Tack Lisa! Va fint av dig att kika in & läsa. Jag hetsas inte av att någon köper dyra saker, eller reser jorden runt eller äter en massa gott & dricker bubbel varje helg. Man ser träningshets när det är det, men är det en människa som lever sitt liv på ett sätt den vill & mår bra av är det inte hets, punkt. Tack för de fina orden, tar med mig de. Kram!

 16. Instämmer med allt du skriver! Du är en sund vettig människa och jag hoppas alla som läser ditt inlägg kan ta till sig det. Det du skriver om att man ska granska sig själv och analysera sina egna känslor när man reagerar starkt på något, det är någonting alla borde sträva emot tycker jag! Tack för ett bra inlägg!

  1. Hej Anette! Tack för de orden. Precis så är det. Innan man gapar borde man landa lite i sina tankar & ta sig en funderare om varför man känner som man gör.

 17. Bra inlägg!
  Men jag måste nog påpeka att man får vara beredd på att inte ta åt sig på fullaste allvar vad som skrivs på internet.
  Det kan finnas många anledningar till en nedlåtande kommentar som t.ex. att man är avundsjuk på personen i fråga, man kanske också drömt om att få magrutor.
  Jag har en bok där det står att mobbning ofta härstammar från låg självkänsla så de som slänger ur sig elaka kommentarer kanske lider av det.
  Buddha har ett klokt sätt att handskas med “abuse” man ska inte låta sig påverkas av vad andra personer tycker om en om man vet med sig att man inte gjort något fel själv för då kan man få skuldkänslor.

 18. Hej! Grymt inlägg! Tycker att du och paula verkar vara så genuint godhjärtade och jag hejar verkligen på er! Har följt paulas kostresa och tycker hon är grym! Tycker det är så kul att följa er! En fråga, jag bor i göteborg men hade varit så intresserad av ett kostschema från din studio! Kan man köra det online eller hur fungerar det?
  Kram

 19. Jag tänker två saker:
  1) Oavsett om det gäller träning eller inredning, mode, bakning, hantverk så måste jag som vuxen inse att jag gör valet vilka jag ska följa och vilka jag inte ska följa. Det funkar inte att bli pressad och stressad av att andra är så “perfekta” – känner jag så om någon så slutar jag följa den personen. Enkelt! Så när det kommer till träningsprofiler blir jag inspirerad eftersom jag bara följer dem som inpirerar mig. Jag gillar variation, så gärna blandade svettbilder med snygga närbilder på kläder/skor/saker, vacker natur, träningstips och känslan av äkthet.
  2) Jag tror inte att nästan någonting passar alla, vare sig det gäller träning eller kost, därför är jag nog inte så känslig för texter om det.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Annons